Saturday, August 21, 2010

Ramadhan Datang Lagi


12 Ramadhan 1431H.

Ramadhan datang lagi... baru hari ni aku terdetik nak update blog. bukan apa, limited time and aku duk asyik tengok web pasal resepi...
Syukur sebab umur masih panjang...alhamdulillah..
anak teruna sulungku, abe long pun puasa, walaupun dah 3 hari tinggal... bukan apa, terliur tengok adik minum air kotak... mula la start buat muka kesian.... aku jd kesian...bukan apa, takut pulak terjadi apa2 if aku duk berkeras cakap jangan bukak puasa...takut terjadi apa2, menyesal tak sudah..
dlm masa dua minggu puasa ni, aku duk ulang alik balik kampung...khamis, kena balik kampung... ayahku masih belum sihat after operation.. moga ayahku sembuh dgn cepat n boleh beraya dengan cucu2 cepat sikit...

Sunday, August 8, 2010

Pertandingan Melukis CITRA TERENGGANU

My hubby n his friend entered this competition...


Hari pertama utk karya spontan..


hubby's friend...mr ramli salleh


tadaaa...my darling hubby with his artpiece...even tak menang, tp pengalaman yg penting..


apa2pun, let the pictures do the talking..














haaa...aku pun nak masuk blog jugak..

Friday, August 6, 2010

Festival Gamelan Sedunia

Festival Gamelan Sedunia- Pun dekat Taman Syahbandar...First time aku tengok festival gamelan...selama ni duk tgk dlm TV or dlm youtube. aku minat gamelan...if dpt peluang, mmg aku nak main gamelan..


Kami pegi ptg sabtu...tak dok acara besar...practising was going on..


Pictures below: I asked one of the dancers to be on the stage to take these pictures...



two dancers of SAGA UNiSZA





UIA group









kumpulan gendang dr KL


ahad- last night...aku tak lepas peluang...hujan renyai2 n angin kencang..



persembahan dr SAGA UNiSZA





tiba2 aje masa persembahan, lmpu tak berfungsi...frust jgk..


Aku just ambik gambar dr jauh...memandangkan aku punya camera cikai jerr...aku tak gamak nak ke depan...yg ke depan semuanya DSLR yg lens masing2 sepanjang 4 depa...huuuu...
sambil2 aku asyik tengok persembahan, aku dok admire DSLR mereka mereka ituhhhhh......Oh DSLR...




MAHA 2010 TERENGGANU

Fuhhh...semua dah tidoo...masa untuk aku hadap laptop n internet...
Ptg td, kami ke Taman Syahbandar...dengar2nya ada Pameran MAHA 2010... memandangkan cuaca baik, n daripada baihaqi duk main basikal dr pg sampai petang, lps asar, kami ke sana...
sampai sana, susah jugak nak dpt parking..last2 dpt jgk.
MAHA ni bermula 6 - 9 Ogos 2010. Nak buat lama2, makan posa la pulak..



Baiahaqi yg paling seronok dtg sini... byk yg dia dapat tengok.





aku minat dgn orkid...tp aku tak jamin nak jaga pokok ni if aku beli...huuu..

first time baihaqi n darimi tengok real turtle... baihaqi bukan main exited, darimi bukan main takut..





lepas tengok MAHA...time to play...


aku pun nak interprem jugakk..asyik ambik pic org jerrr..




Nisa- fesyen rambut baru lepas aku n hubby bertungkus lumus mengerjakan rambut Nisa pagi tadi.. ada yg tak sama...tp biarlah...asal pendek sikit dr biasa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails