Saturday, July 17, 2010

Family day @ Merang Suria Beach Resort

16 & 17 Julai - Hari Keluarga Barakah SKPH...
diadakan di Merang Suria Beach Resort...
first time aku datang sini...ok jugak tempatnya... ingatkan just ada kem PLKN...

Kami bertolak lepas jumaat...dlm 3.30 jgk sebab hujan lebat...duk pikir2...ish...gano la nok main sukaneka if hujan lbt nih... Merang Suria tak janggal bg kami sebab mmg dah kena lalu tiap kali balik kelate... just kami tak penah masuk sampai ke dalam... mula2 sampai, akan ada Kem PLKN... then, ada susur ke kanan... jumpa la Merang Suria ni...

Parking lot di "konker" oleh warga SKPH...but not those bikes...
Kami sampai agak lewat...so,dptla bilik yg nunnn di hujungggg duniaaaa.... if awal, dptla hadap kolam renang...

acara pertama... rebut gula2 kategori 6 thn... baihaqi dpt 6 jah...
org lain kaut semua.... doh mugo buleh sebutir, bubuh dlm poket...buleh sebutir, bubuh dlm poket... nok jumpa poket tu pun ambik masa dohh...huuu anak aku...
rebut rebutttt...

hajah nisa amni... ini budak kena tutup kepala sebab kadang kala hujan... tapi, paling susah nak lekat atas kepala...


junjung pundi kacang.... dlm game ni...amin anak k.hazirah yg menang...



mandi kolam time....


dinner...




bulan 7 ada, bulan 8 ada, bulan 9 pun adaaaa...

acara kesukaannn...tp aku tokleh main seban nisa dah start lelah...

abe long dan mandi kolam sblm balik...pukul 10 pg, aku terpaksa balik sebab lelah nisa makin menjadi jadi...ubat pulak tak bwk... sori prenn...i kena balik awalll...
next year harapnya akan ada lagi...
yihaaaaa...

Thursday, July 8, 2010

Tadika Nur Ilmu Sports Day

July 2nd.....My lovely Abe Long had his school's sports day... I couldn't attend the events coz I have to stay at home ...jadi 'bby sitter' (heh...) to nisa and darimi... so, i just asked hubby to take the pictures...


On your mark, get set... GO!!!!





cari sweets dlm tepung..


muka tepung gomak...


dah jadi serabai....

piala kebanggaannnnn...

Wednesday, July 7, 2010

Nisa Amni

ini budak anak ayahh....


she really hates wearing something on her head....
everything...


This little princess is really adore to be in a drawer... i managed to snap this pic when i left her alone in the living and i went to the bedroom to find her diapers.. and i found her smiling and laughing happily in the drawer...

Sunday, July 4, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME...


HAPPY BIRTHDAY TO ME......
HAPPY BIRTHDAY TO ME.....
HAPPY BIRTHDAY TO MYSELFFFFF....
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, July 3, 2010

Flashback memories...


before.....


while....

while againn...


tadaaaa..... botakkk...
Ni saje nak flash back... all these pictures I had pasted in Fotopages.... but not in piece...
Tengku Nisa Amni dilahirkan dengan rambut halus yang amat lebat... pada hari ke 41... aku n hubby bergotong royong mencukur rambut... a day after majlis akikah n cukur jambul...

Friday, July 2, 2010

Aktiviti Petang



Petang kmarin, khamis... angin sepoi2...chewahh... aku, hubby n kids lepak dpn rumah.. aku goreng segala frozen food dlm freezer, then kami berpicnic dpn rumah...

Abe Wa & Kak Mah tersayang....

Kalau diikutkan hati, sampai hari ni aku sedih atas kehilangan k.mah, tapi aku cuma fikir, Allah lebih sayangkan dia dan kesakitan kakakku cuma sebentar..daripada dia azab menanggung sakit, lebih baik dia pergi dgn tenang...Gambar di atas adalah gambar nenek aku, mak aku, abe wa, k.mah (baju kuning), k.chek (gaun biru) n kak na, yg atas dukung ituhh...
setau aku, gambar ini di ambik pada tahun 1976, masa kak na berusia dalam 6 bln di sebuah kedai gambar dekat Pasir Mas..
Satu2 nya anak teruna dalam gambar ini ialah Arwah Abe Wa (Anuar)... satu2 nya anak lelaki yang we aku ada...Abe Wa meninggal pad tahun 16.6.1979, ( tarikh yg sama dengan k.mah meninggal) due to leukimia dlm usia 16 tahun. masa tu aku umo baru setahun n tak sempat kenal punnn...
Aku pun tak tau kenapa aku tergerak hati nak ambik gambar ni. masa balik t.merah, aku terjumpa gambar ni dlm buku...buku apa ntah tak ingat doh... masa ni k.mah still tak admitted...
dan 31 tahun seterusnya, adik Abe Wa, k.mah mengikut jejak abangnya menemui Ilahi... pada tarikh yang sama... semoga kedua2 abang dan kakakku tenang di sana.... Allah lebih menyayangi mereka berdua... Aminnnn....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails