Monday, June 21, 2010

Belasungkawa - Kehilangan yang amat...........

16 Jun 2010...Rabu
kesedihan yang tidak dapat aku ungkapkan dengan kata-kata.....
kakak sulungku pergi menemui Yang Esa pada jam 6.5o petang di Wad 3 Utara, HUSM Kubang Kerian... due to breast cancer stage 4...
meingggalkan 3 anak perempuan, k.long, ijah n bie...
k.mah, kami redha dengan pemergianmu..


K.Long, Ijah n Bie.... mak dek sayang kamu semua....
k.mah n abe loh- kenangan di lapangan terbang pengkalan chepa
sblm berlepas ke tanah suci menunaikan haji pada tahun 2007.

Wedding Day - Hasifah & Zulkarnain

12 Jun 2010 Sabtu- Kenduri kawin my cousin di Pasir Mas... Wan Hasifah n Zulkarnain... lama dah aku edit, just takdok masa nak upload in full version...
moga berkekalan... Aminn....



Parents from both sides...


First, second and third generation... yeng and mok minah were the most beautiful women on that day... Hwaaaaa!!!!!


To Busu.....mana gambar lain??


Anak2 sedara ku yg semuanya dh jd anak 2 dara....


Cuba teka...siapa saya....??????



to Bosuu.... jgn mare.....


mek bungo!!!!


my two younger sisters....
koyaaaa!!!!


hehe...aku pun nk interprem jugokk...


my mum n yeng...


kakak nurul izni n che su...


our wishes from 6 of us...(but 5 recently...) to busu...


Our presents...

Sunday, June 6, 2010

Puding Roti Pelangi Hana

Puding ni dah lama aku buat...just tak transfer ke laptop... kredit utk Hana kat jepun sinunnn atas resepi yg marbelesss nih...
saya mintak izin c&p yer hana resepinya...

Bahan-bahan
  • 4 keping roti
  • 2 biji telur
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 170ml susu cair
  • 8gram serbuk agar2 @ sepeket (saya guna yg 'tali', bahagi 3, ambik 1bhg)
  • 1/2 cawan gula - bleh kurangkn
  • 2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
  • 31/2 cawan air = hana guna cwn biasa 230ml.
  • pewarna merah,kuning dan hijau. (terpulang masing2)
  • 1 sudu teh esen vanilla (saya tambah)
Cara-cara
  1. Didihkan 3 cwn air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
  2. Blend roti,telur,susu pekat, susu cair dan balance air tadi (1/2 cwn). Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
  3. Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih. matikan api.
  4. Bahagi kepada 3. masukkan warna pilihan dan kacau sebati. (hana gune merah,hijau dan kuning)
  5. Ambil sesenduk warna hijau dan tuang di tengah2 loyang. kemudian ambil sesenduk warna merah, tuang di atas warna hijau tadi. biarkan puding gerak sendri ke tepi. tk payah ratakan atau kacau. kemudian ambil pula warna kuning tuang di atas kaler hijau pula. ulang smula kaler merah dan buat hingga habis! ketika melapis@me'marble'kan hendaklah dengan cepat sbb puding@agar2 nih mudah sejuk@membeku.
  6. Dah siap bolehlah di simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya sejam. Enak dmakan ketika sejuk.

HARI GURU - pictures

Aku hapdate pictures masa hari guru... dah lama edit, cuti sekolah baru ada masa...hihi hehe huhu...
Sambutan dimulakan dgn nyanyian lagu yang amat istimewaa...
Murid istimewa mengagihkan hadiah untuk semua guru...
murid istimewa yg dengan bahagianya duduk betul2 dpn perhimpunan ..dengan dunianya.. ;)
persembahansajak.. istimewa dari murid2 pra sekolah
hwaaa...semua ada perkataan istimewaaa..


antara sukaneka yang diadakan...

haaa... see.. my princess was busy unwrapping the presents...

Cik Comel Kuntum datang sekolah...

Pada 19 Mei lepas, sekolah di kunjungi oleh majalah kuntum...quite upset sebab hari hujan, so the activities could not be held at dataran perhimpunan...so, all pupils of level 2 had to pack like a sardine in our small hall...but all of them enjoyed themselves with cik comel...

Thursday, June 3, 2010

Buah hati pengarang jantungkuuu...


Sedar tak sedar dah 7 tahun kami kawin n dah 3 anak-anakkuuu... huuu..cepatnya... yg no4? biarlah dulu... bukan tak nak, tp biarlah aku rehat sikit... tp, if 'terdapat jugak'? aku anggap rezeki... rezeki Allah tak baik ditolak...kan kan????
Ada cerita pasal gambar ni... gambar ni akan menjadi potret pertama my kids.. sedang dilukis oleh my darling... baru 30%... nanti siap, akan ku 'show off' kan di sini...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails