Sunday, February 28, 2010

SAL's ROOM on RenoVatiON

We did our SAL's room Gotong royong last 2 weeks on Saturday... we repainted the room with green colour.... We are the teachers,we are also the painters... we are iron mothers....
cat jgn tak cat k.gee n k. ct..

banyaknya nk kena kemas balikkkk...


the one n only guy on that day... mr rafeeq...


Anak Terunaku...

Baihaqi, Batrisyia n Naqiah... semua ni sebaya... sama2 mak diaorg bawak perut pergi sekolah... skrg dh besar dahhh... thn dpn masuk darjah satu...
Gambar ni masa aku bawak baihaqi ke sekolah utk latihan sukan tahunan yg akan diadakan esok...

Saturday, February 27, 2010

Nisa Amni - 5 months

Ni gamba2 Nisa umo 4 n 5 bln. Guna HP n baru hari ni aku bluetooth ke lptop...
Her progress?
Dah mula menonggeng angkat punggung nak merangkak n dah tumbuh gigi n tengah demam nii... sian...
Rambut maintain tercacak....
Ni plk masa umo cukup2 5 bln... masa tido siang...








Friday, February 26, 2010

Menu campak2...

If blog org yg rajinb masak n ade ms, mmg akan upload pic apa yg diaorg masak hari2... Aku? nak buat mcm tu jwbnya, aku kena makan gaji dgn blogspot la jwbnya...mmg dah byk kerje, saje2 cari pasal tambah kerje..takder kerje cari kerje...

ni 1st time aku masak ketupat sotong trg... kelate punya manis n tambah 'nise'...
menu2 ni main campak2...
menu hari minggu n saje nak rasmi pinggan luminarc baruuuu... hihi...
ketam cili api

sambal sotong, lebihan ketupat sotong.


goreng tauge n tempe (t&t)


tauhu sumbat
resepi? aku malas nak tulis...huuu

Pantai Chendering

19 Feb - kami ke pantai chendering... lebih specific- belakang sk chendering..

Baihaqi dah lencun main air... darimi sampai ke sudah pegang seluar ayah... takutt..
tengok rambutkuuu... cantikkann?????






Last2 tetidooo..

Coti Chinese New Year - Day 2

14 feb, kami ke pasir mas... jenguk my uncle, ayoh mat yg kena parang masa gi kebun... dapat 10 jahitan... tak ingat plk aku nk ambik gmbar tangan dia...
plus, dah lama tak jenguk yeng... ni first time aku blk pmas slps bersalin... lama jgk tuhh..


depan rumah

Baihaqi, Hanan n Amani


Haha... shy shy cat..



on the way blk...

Coti Chinese New Year - Day 1-at night

Petang 13 feb... adik2 ku yg 2 org ituhhh semua balik... tup2 last minutes planning, kami decided nk gi wakaf che yeh... bila tanya hubby, cekak dok? bila dia kata...JOM!!! aku pun apa lg, kerah 2 bradik tu siap awal, pkl 8 mlm bertolak dr rumah...lmbat tinggalll...

Sampai WCY jam 9.. org dah ramai... susahnya cari parking... lamanya aku tak mai sini.... last time dtg sini, bangunan yg byk blok tu tak siap lg...
RM10 stopok... hahaha selonggok laaa

pauh pauh pauhhhhh...


Arghhhh..... tulun tulun.... aku dah rambang mata..






Bosu n me...

Nisa n kak long...the bby sitter.. luckily budak kecik ini tak meragam...hehe...sdp mak n bapaknye jln2...

pilih abe long... masa ni la nok ngikih mok sedaro punng.. hihi..

ambik gamba ms bejalan.. inilah hasilnya...blurrrr




darimi n che su nya..

hehe... abaikan lelaki gagah perkasa dibelakang sana... masa ni dah nak blk doh..



on the way blk... kami dtg dgn 2 kereta..tp parking asing2. aku parked dlm, adik aku park tepi jln tepi shell...last2 tak larat nak jln keluar...terpaksa himpit2 dulu..
masa on the way balik dlm pkl 11.30 mlm, still ade org yg baru sampai... berduyun duyun... n KB mmg jem mlm tuu..
then, kami singgah makan dekat kedai makan jln pmas salor...nama apa ntahh...tak ingat doh.. laparrrr..
kami sampai rumah dekat 1 pg... huhh... puas hati... mak n ayah dah bising dah kat rumah...bwk anak kecik jln mlm... HHehhee... nak jln punya pasal... Ampunnn...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails