Tuesday, November 2, 2010

Sleepy Nisa Amni

peristiwa terjadi.....masa dh sampai rumah...hubby bwk gi jalan2, ngantuk sgt2..

Cirit Family...Huuuu..

Dah 2 hari aku takpegi skolah...cirit birit tahap maksima... start dgn nisa rabu last week...admitted on thursday, discharged on friday afternoon. muntah n cirit..On Monday, aku plk yg jangkit. Ya Allah, Allah saja yg tau betapa seksanya duk ulang alik ke toilet. aku rasa on Monday tu, ada dekat 30 times aku in n out toilet.. mlm, gi klinik..dpt MC 2 hari... demam pun ada. doktor kata, may be jangkit dgn bby... segala plan aku minggu ni tergendala...ahad, patutnya ada gader2 dgn geng2 skph di secret recipe... tokleh gi sbb nisa's condition needed me to went home earlier as usual... selasa, i supposed to go to Bengkel Photoshop... n today, i supposed to board a bus to Kota Bharu for educational trip... n on thursday, which is tomorrow...kami kena balik kampung...tahlil 40 hari arwah ayah...huuuu...sedihnya... aku dah bg tau we yg kami tokleh balik...recently, darimi plk yg jangkit cirit n muntah..abe long pun sama...abe long stakat cirit jer... memang cirit family...

nisa masa warded...

memang kesian...hok kecik doh...kena mcm ni, makin kecik anak mama... weight gain yg almost 5oog per 2 weeks after fever hilang dlm masa 2 hari jerr..


Saturday, October 30, 2010

Nisa~1st step @ Masjid Terapung

We went to Masjid Terapung after attending jamuan naik rumah baru k.ayu... dah jadi kewajipan kot..tiap2 kali, anak dpt bejalan, kami akan bwk ke sini...sbb ada rumput n suasana pun tenang...
heh..posing maut masa tunggu ayah solat asar dkt masjid terapung...
let's start walking bebeh...

walaupun first time naik slide, nisa tak takut langsung...

keciknya anak mamaaaa...

mama paling suka gambar nii...


Ayah dalam kenangan....

Ini pic ayah masa lepas operate dkt Hospital Raja Perempuan Zainab 2, Kota Bharu... hampir 10 hari di sini, ayah dibenarkan balik... duk ulang alik ke hospital jer...sehinggalah pada 24 sept 2010, jumaat,9.05 pg,ayah menghembuskan nafas terakhir di hospital yg sama... komplikasi after operation...pendarahan dlm perut..kat tempat operate...may be sbb ayah ada diabetes..luka kat luar dah ok, kat dlm bernanah... genap 100 hari k.mah meninggalkan kami, ayah menyusul ikut k.mah..amat berat dugaan kami tahun ni...
Moga roh ayah, k.mah n abe wa tenang disisinya...

Tuesday, October 19, 2010

Raya 2010

Ish ish ish...lama sungguh aku peram crita masa raya....
Tahun ni kami beraya di Tanah Merah...patutnya thn ni turn raya K.Trg..disebabkan raya last year kami beraya di Terengganu, sbb pantang ke Nisa, so, turn raya Terengganu, terpaksa di tunda ke tahun depan..Hihi... ampun darlinggg...
Memandangkan arwah ayah masa tu masih tak sihat sepenuhnya dan majlis reunion geng2 sekolah menengah pd raya ke3, kami balik ke trg semula pd raya ke4.. mmg raya sakan kat kelantan..plus, ini raya pertama kami tanpa arwah k.mah, aku rasa terpanggil utk balik raya pertama sangat2.. ish, tak boleh story panjang2 nanti aku emo.....
kat bawah ni antara pic masa raya;)
Nisa's first baju raya.....
Darimi yg moody on that morning...sekeping gambar dgn dia pun tokleh nok ambik....


see...kami x cukup korum..


hehehehe...


lps solat sunat hari raya... kami ke kubur k.mah...sunyi rasa raya thn ni...


darimi yg tak nak berenggang langsung dgn ayoh chik nya,...


darimi n ayoh chik, abe long dgn kekasihnya...abe fan...


nisa lagi...

aku, k.na, abe ha, we, lini n nisa...masa ni, aku nok ambik pic ayah pun takut...sebab dia bekeng wooo...


Balik Terengganu, aku buat befday nisa secara kebetulan...befday nisa 14 sept.. kebetulan jiran pakat2 nok buat potluck on 17 sept, aku mengofferkan diri menjadi host...maka, terhasillah ini...

hand made choc cake...

muffinss..


kaum2 bapak..

plan nok buat dekat porch terpaksa dikensel sbb hujan... kena naik atas rumah jgk...


rendang tu pun aku buat jugok.. hok lain, jiran2..

k.zie n yahya, jiran baru belakang rumah aku.


makan time





Tahun dpn mama buat choc cake plk yer sayang.....

























Oreo Cheese Cake Kak Umi..

Hehe..lama aku x hapdet blog...berkurun abad dohh.. aku ada buat oreo cheese cake.. guna resepi Umizaihadi...hehe.. tiap2 hari aku akan tgk blog umi, cik mat, hana and seangkatan dgnnyaa... hehe... ada tinggal msj dkt Umi...tup2 umi nak tgk pic...alamak... maluuu...okla umi, inilah hasilnya....tadaaaaa...

besememeh sebab potong before masuk freezer..sebab x sabar punya pasal...hehe..

ampun ya Umiiii... tp yg pasti mmg shedap... member2 semua angkat two thumbs up!!! Wallahh..


Saturday, August 21, 2010

Ramadhan Datang Lagi


12 Ramadhan 1431H.

Ramadhan datang lagi... baru hari ni aku terdetik nak update blog. bukan apa, limited time and aku duk asyik tengok web pasal resepi...
Syukur sebab umur masih panjang...alhamdulillah..
anak teruna sulungku, abe long pun puasa, walaupun dah 3 hari tinggal... bukan apa, terliur tengok adik minum air kotak... mula la start buat muka kesian.... aku jd kesian...bukan apa, takut pulak terjadi apa2 if aku duk berkeras cakap jangan bukak puasa...takut terjadi apa2, menyesal tak sudah..
dlm masa dua minggu puasa ni, aku duk ulang alik balik kampung...khamis, kena balik kampung... ayahku masih belum sihat after operation.. moga ayahku sembuh dgn cepat n boleh beraya dengan cucu2 cepat sikit...

Sunday, August 8, 2010

Pertandingan Melukis CITRA TERENGGANU

My hubby n his friend entered this competition...


Hari pertama utk karya spontan..


hubby's friend...mr ramli salleh


tadaaa...my darling hubby with his artpiece...even tak menang, tp pengalaman yg penting..


apa2pun, let the pictures do the talking..














haaa...aku pun nak masuk blog jugak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails