Thursday, December 31, 2009











SELAMAT TAHUN BARU.....

GOOD BYE 2009





HAPPY NEW YEAR 2010




Wednesday, December 30, 2009

Mesyuarat Guru dan Kakitangan 2010


(yg baju biru tu aku sbb aku mmg suka expose diri sendiri... hihii)



Hemmm... Aku amat seronok hr ni sbb dapat jumpa dgn kawan2 selepas cuti panjang. Syukur Alhamdulillah sbb tiada yang ditimpa musibah yg tak diingini. Semua ceria. Riuh rendah dewan kecik sekolah dgn tawa hilai cikgu cikgi lps lama tak bersua. Hari ni juga mesyuarat guru diadakan buat kali pertama utk sesi 2010. Paling aku nak tahu ialah kelas mn yg akan aku ajar thn 2010 dan apa lg tugas2 lain yg perlu aku pikul tanggungjawab.Hemmm...nmpaknya aku kena mengajar tahap 2, tahun 4,5 & 6. Sedih jugak sbb aku dah tak ajar thn 3. Hampir sepuluh tahun aku mengajar.. inilah kali pertama aku tak ajar thn 3. Takpe lah, rezeki org lain plk. Selain dr subjek BI, aku juga ajar PSeni utk tahun 5 n 6.




Buku p&p dan buku panduan guru skph 2010
Berbalik kepada tugas2 lain, nampaknya tak jauh beza dgn tugas aku tahun lps... boleh dikatakan fotostat yg thn lps jgk.

Antara tugas2 aku tahun ni:
J/K Induk Kurikulum Sekolah - AJK
J/K B. Inggeris - AJK
J/K Pendidikan Seni - Pengerusi
J/K Peningkatan Prestasi UPSR - AJK
J/K PPSMI - S/U
J/K Peningkatan UPSR thn 4&5 - AJK
J/K Pentadbiran dan Pengurusan PSS - AJK
J/K Bilik SAL - S/U
J/K Komputer Sekolah - Pen S/U
J/K Disiplin & Pengawas - AJK
J/K RMT - Pengerusi
J/K RIMUP - Pen S/U
J/K Induk Pengurusan KoKu - AJK
Jurulatih Bola Jaring
J/K Bulan Sabit - AJK
Penyelaras Kelab & Persatuan
Kelab seni - AJK
Guru Rumah Kuning
Itulah sahaja tugas2 ku pd thn ini... Tak tau lah kot2 akan ditambah lg pd masa akan datang.. hihi huhu haha... Frankly speaking, aku mmg blh buat. tp aku takut ada keje yg bertindan, perlu disiapkan pd ms serentak... tak terkejar aku...


Pada mesyuarat yg lps, byk info yg kami dapat dr GB, antaranya;

Wang peruntukan utk sekolah dikecilkan.

Skim Baucer Tuisyen - dimansuhkan

Bil utility- letrik n air ,sekolah perlu langsaikan sendiri.

Mana2 sekolah yg ada van @ bas, kena selenggara sendiri.

mesin fotostat - atas belanja sekolah juger.. (mcmn aku nk bg homework n exercise byk2 dkt pupils?)

Rancangan Makanan Tambahan (RMT) sehingga bulan Jun jerrr..

KWAMP- tiada kata putus.

RIMUP- Ranc. Integrasi Murid Utk Perpaduan (RM1000)- dah takder..

Ko Ku permainan pun acara dikurangkan - aku tak pasti games mana je yg ada...

Ada lagi... aku tak ingat dah... apa yg pasti, semua hal perlu dijimatkan...



Monday, December 28, 2009

Nisa Amni Meniarap

Nisa Amni meniarap pd umurnya cukup-cukup 90 hari @ 3 bln. Itu hari yg pertama. kesian tgk bila mula2 dia berusaha bersungguh-sungguh nak meniarap. masa tu aku ada kat sebelah... Saja nak tgk mcmna Nisa Amni struggled herself to prostrate on her tummy..

Since that day, letak aje kat bawah, terus meniarap... a few minutes ok lg... then start nangis coz dah lenguh.. hihi..

Bangun tido je terus apply her skill.

Masa ni dah start nangis...


Muka sblm mandi... lihatlah semuaaa... rambutku cacak-cacak..hihi..


Tadaaa.... dah mandi... Dah siap mekap


OK... persediaan nak meniarap..



Mula-mula mcm nihh..


Lepas tu mcm nih..



Tadaaa...




Hehe... Sekian untuk hari ini kawan-kawan.


Cuti sekolah is over...

Pejam celik dah nak habis cuti sekolah.... HUUUU... sangat2 tidak beshhh.. Why? sebab otak aku dah tepu enough nak start mengajar.. last time aku mengajar was before 14 Sept 2009. That was three and a half month!!!! I went to school 60 days after confinement and there're just 5days to a long school holidays.. there's nothing much to do unless eating and eating coz farewell parties were always filling those days and i was always filling my tummy with loads of food.. so, mcmn tak weight gain. BF pun tak brapa nak membantu aku to lose weight coz i am always hungry.. hungry and hungry... nak makan ubat kuruss? oh tidakkkk.. tak pasal2 nanti effect my baby.. x pasal2 kena torture dkt misi2 coz baby jd slim... yg penting baju kurung aku yg lps2 still blh pakai...if x blh pakai, haaa time tu lah aku kena fikir mcmna la nak kurussssss.



Hemm... esok mesyuarat guru.. surat sampai kat rumah..(fuhh... ganah sungguh pdg hiliran) suruh gi mesyuarat. jam 9 pg. esok jugela aku akan start anta Nisa Amni kat rumah MIL.... siannye.... Dgr kabar dr kejauhan, next year i will teach year 4 n 5..hah?? Year 3 aku tak ajar dah... huuuu... x besh nyer.. but the good news is, i'm no longer teaching year 6. yeay!!!!! and i keep wondering ape lagi la tugas2 perkeranian yg aku perlu perhambakan diri selain dr mengajar?? Hemmm.. tunggu aje la esok..

Sunday, December 27, 2009

SUKAN TADIKA NUR ILMU

Sukan Tadika Nur Ilmu. Picture ni pun aku dah letak kat FP. Macam biasa, let the pictures do the talking.. hehe.

Majlis Cukur Jambul & Akikah Nisa Amni

Majlis diadakan semasa Nisa Amni cukup 41 hari. Buat dkt rmh my PIL coz senang dlm byk hal. Aku dah masukkan entry ni dlm FP, in case of aku tak lg guna FP as my family website, aku nak tayang kat sini plk.. hihi.

Dan pd umo Nisa Amni cukup 44 hari, kami botakkan kepalanya. Apa-apa pun, let the pictures do the talking...heh..
Selawat
Now u see it...

in process...



hehe...


Now u don't...


Saturday, December 26, 2009

Jalan2 TESCO Kota Bharu

Hari ni my family and I balik Tganu at 10a.m. Plan saat akhir, we decided to proceed to KB first.. lama x g KB. And mmg niat nok g TESCO.. kalu org KB puah doh gi.. aku hok duk Tganu ni just kenal Giant n Mydin je laa... Darat sungguhh sero. Huuu..

We had lunch at the food court there.


We ate.... Chicken Rice with mushrooms+egg+vege=sedapp...


We let our sons played in here while we had our lunch.

I took this pic in the car coz takut ore KB kato hok DARAT mari mano la nihh.. ni pun ambik masa on the way balik doh...yg mahal nyer, TESCO dlm huruf JAWI tu.. Kat negeri lain ada dok?

Our 2nd hero 'pengsan' after 5 minutes in the car...

We reached home at 5.30 pm after a longggggg journey..

Thursday, December 24, 2009

Darimi n Baihaqi kecik

Aku upload all these pictures of Baihaqi n Darimi from my previous hp. Hp yg aku guna recently is the new one. What happened to the previous hp? Di'mekanik'kan oleh Darimi.. Bateri hilang ntah ke mana. Nsb baik simcard tak hilang..


And saje buat alasan utk darling beli hp baru. hihi. & Masa kemas rumah three days ago, my hubby found it behind the cupboard...

Baihaqi masa kecik.


Baihaqi n Darimi...
Yg macam tepung gomak tu masa buat experimen bedak baby. Seluruh rumah jadi salji.

Darimi baju kuning masa stuck atas Jambatan Sultan Mahmud.
Ada pic yg masa kat rumah sewa lg...


Monday, December 21, 2009

Free Time


Hari ni aku tak ke mana-mana... just duk rmh membilang hari nak buka sekolah. Huuu... bestnya kalu blh sambung coti lagi... sambil2 tuh aku duk explore mcmna nk decorate blog aku nihh...hubby tgh duk mengecat besi awning. darimi tgh tido sbb abe longnya takdok rmh...gi rumah nenek dia. kalu dok gak, nk pecoh rumah nyo pakat duk gomo ultraman 2 bradik tuh...
Nisa amni ku pun tido... & esok we are going back to Tanah Merah. And last but not least, aku berjaya meletakkan signature ku slps ku bertanya dgn pemilik siakap stories...wachaaa... noeja... thank u very much ike puyu 4 samah..
proudly present......(bunyi drum roll) ... tadaaa... JOE-LYNZHIIIII....

Telekung Sembahyang Akrilik

Masa kenduri kawin my sis hari tu, I saw a white paper box on the shelf, for sure milik my sis sbb tu bilik dia. disebabkan dia pindah pindah bilik kat tingkat bawah, aku konker bilik atas... hehe..Bila aku bukak, rupanya telekung sembahyang.. belek punya belek, laaaa....rupanya corak bunga yg ada pada telekung tu dilukis tangan menggunakan cat akrilik..dan drawn straight away on the telekung... really beautiful n nice.. n mcm taman bunga plk jadinya...unluckily, the telekung is too short to wear for adult and a tall and big person like me... heh. Bosu said it is a gift from an indonesian friend to my sis... oooo.. it comes with 'kain telekung sembahyang' an a bag..




Sunday, December 20, 2009

Sanding Tg Fariza & Saufi

Let the pictures do the talking...





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails